Var kan jag spela piano?
4

Var kan jag spela piano?

Var kan jag spela piano?

Ett av de ljusaste minnena från min barndom är att gå in i en musikskola. Eller rättare sagt, jag minns inte själva antagningsögonblicket, mina examinatorers ansikten har suddats bort under åren, bilden av läraren dyker upp först efter att ha tittat på fotografierna... Men jag minns fortfarande den där kylan som grep om spetsarna på mina fingrar när jag först rörde vid pianotangenterna.

Åren gick, och så en dag ville jag så smärtsamt spela min favoritmelodi. Var kan jag spela piano? När den här frågan väl uppstod lämnade den mig inte, vilket betyder att jag var tvungen att leta efter sätt att lösa den.

Du kan spela piano på en musikskola!

Var spelar de piano? Det stämmer, på en musikskola eller högskola. Men att gå till dessa utbildningsinstitutioner var inte framgångsrikt för mig, eftersom laglig tillgång till instrumenten var stängd. Jag ville inte spela, tänkte att någon skulle komma och avbryta min kommunikation med skönhet.

Du kan spela piano på din skola!

Ja, förresten, för de som ännu inte har gått ut gymnasiet eller ska på en klassträff, här kommer en idé: du kan spela piano där också! När allt kommer omkring kommer du säkert att stöta på ett instrument i någon gudsförgäten gammal musikklass, i en samlingslokal eller till och med i en korridor eller under trappan.

Du kan hyra ett instrument

Om det också är oacceptabelt för dig att köpa ett instrument, och du varken har tid eller lust att ta privatlektioner, försök leta efter ett hyresställe i din stad. I moderna verkligheter finns det inte många kvar av dem, men om du sätter ett mål kan du hitta ett lämpligt verktyg.

Du kan spela piano online på Internet

Om du är ett fan av tekniska framsteg, och när du spelar det viktigaste för dig är att producera åtminstone några ljud, kan du prova att spela musik på piano online. För mig själv uteslöt jag omedelbart detta alternativ, eftersom jag ville känna magin i ett riktigt instrument. Och hör ljudet, inte förvrängt av elektronik.

Av samma anledning passade inte synthesizern för mig, även om vissa moderna modeller av elektroniska pianon mycket framgångsrikt kan imitera det gamla goda pianot.

Låt oss spela piano i kaféet!

För inte så länge sedan bestämde jag och mina flickvänner att besöka ett nytt kafé. Och föreställ er min förvåning när jag på en liten kulle såg ett piano där besökarna fick spela musik. Jag skulle aldrig ha tänkt så på frågan: "Var kan jag spela piano?" svaret skulle vara: på ett kafé.

Det här alternativet är naturligtvis inte lämpligt för alla, eftersom det krävs mod att spela åtminstone några ackord offentligt. Men om offentliga tal inte stör dig, och din repertoar innehåller något mer än banala skalor eller en "Dog Waltz" spelad med ett finger, då kan du ge dig själv och de runt omkring dig några magiska ögonblick. Huvudsaken är att hitta ett café eller annan anläggning där alla besökare får spela piano. Detta kan vara ett samhälle eller till och med ett bibliotek.

Låt oss spela piano i anti-caféet!

Och du behöver inte tänka att att hitta en sådan plats är som att leva ditt liv. Det är bara det att nu, som svampar efter regn, öppnar alla möjliga anti-kaféer - det här är platser där besökaren är fri att göra vad han vill, och betalar bara för tiden för sin vistelse (med en hastighet av 1 rubel per minut ).

Så i sådana anti-kaféer kan du inte bara spela piano, utan till och med organisera din egen musikaliska eller litterärt-musikaliska kväll. Du kan komma ihåg alla dina klasskamrater från musikskolan och arrangera ett oförglömligt möte. Som regel är administrationen av sådana institutioner mycket villig att hjälpa arrangören och stöder entusiasm på alla möjliga sätt.

Du kan spela piano på en fest.

Efter att ha vägt alla för- och nackdelar lutade jag mig gradvis mot beslutet att hyra ett piano. Det är sant att jag fortfarande var tvungen att ta reda på hur jag skulle klämma in den i en hyrd liten lägenhet och samtidigt lämna utrymme att röra på mig. Jag var på väg hem, helt i tankarna, när jag plötsligt...

Oavsett om det var slumpen eller försynen hörde mig, så flyttade nya grannar in i min entré. Och det första som lastades ur bilen var ett mörkt kaffefärgat piano, precis som det instrument som mina föräldrar hade och samlade damm.

Nu visste jag exakt var jag skulle spela piano. Och det här alternativet visade sig verkligen vara det mest optimala. Jag kom inte bara ihåg min barndomsdröm utan hittade också nya vänner. Se dig omkring, kanske är förverkligandet av din älskade dröm också någonstans i närheten?

Och slutligen, ett annat hemligt sätt att få den önskade kommunikationen med instrumentet. Många går bara för att spela piano, gitarr eller trumset...

till musikaffären!

Lycka till!

Kommentera uppropet